Moldova, Regional and International HIV/AIDS News


Request for proposal: Technical Assistance

The Global Fund invites potential suppliers to submit proposals to provide technical assistance (TA) in at least one area of; human rights barriers to accessing health services, gender equality, community systems strengthening and the meaningful engagement of key populations for countries going through the new funding model from January-June in 2014.


Ending the AIDS epidemic is a matter of human rights

HIV has taught us that health and human rights are intricately linked and that we need to protect and respect human rights and be courageous enough to confront society’s wrongs.


În 2014 Republica Moldova va participa la un studiu regional privind cost-eficienţa TSM, PSS şi ARV

În perioada 2-3 decembrie curent, la Moscova (Federaţia Rusă), s-a desfăşurat un atelier de lucru cu privire la iniţierea unei cercetări regionale în cinci ţări din Europa de Est şi Asia Centrală (EEAC) despre cost-eficienţa terapiei de substituţie cu metadonă (TSM), programului de schimb de seringi (PSS) şi tratamentului antiretroviral (ARV).


Fourth Replenishment

Pe 2-3 decembrie liderii mondiali s-au reunit la Washington pentru a demonstra unitate la nivel mondial și a lansa angajamente de finanțare în lupta contra celor trei maladii, pentru următorii trei ani. Lansata sub sloganul: “Nu avem timp de pierdut: Divizarea responsabilităților pentru a Salva Vieți”, Conferința de la Washington, reprezintă, de fapt, un angajament al liderilor la nivel mondial pentru a lua în considerare acțiunea comună și a asigura o finanțare durabilă în următorii trei ani a programelor care previn, tratează și oferă suport pentru persoanele cu SIDA, Tuberculoză și Malaria.


December 2013

Mo Tu W Th Fr Sa Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31