Moldova, Regional and International HIV/AIDS News


THE JOINT UNITED NATIONS PROGRAMME ON HIV/AIDS announces the vacancy of National Programme Officer

The above vacancy is opened for the nationals of the Republic of Moldova. UNAIDS offers an attractive compensation package, including medical and pension insurance. UNAIDS provides a work environment that reflects the values of gender equality, teamwork, respect for diversity, integrity and a healthy balance of work and life.


Caravana Auto „Pentru Viaţă” 2013

În perioada 19-29 mai 2013, organizatorii Campaniei sociale Caravana auto ”Pentru viaţă”, împreună cu interpreta Dara, îşi vor uni eforturile pentru a ridica nivelul de informare a populaţiei despre problemele HIV/SIDA în Moldova, vor povesti tinerilor despre comportamentele riscante care te fac vulnerabil la HIV, în special, despre utilizarea drogurilor, vor încerca să combată stereotipurile legate de HIV și, în final, vor îndemna pe fiecare să fie cât mai receptiv la durerea celor din jur pentru că orice viaţă de om este fără de preţ!


19 mai – Ziua lumânărilor aprinse COMUNICAT DE PRESĂ

În fiecare a treia duminică a lunii mai, comunitatea internaţională consemnează Ziua internaţională de comemorare a persoanelor decedate de SIDA sau Ziua Lumânărilor Aprinse. Dedicarea unei zile oficiale de pomenire a persoanelor răpuse de maladia SIDA vine din necesitatea de a atrage atenţia opiniei publice asupra caracteristicilor infecţiei HIV/SIDA, conştientizării riscului de infectare cu HIV, cunoaşterea metodelor de transmitere şi de protejare de acest virus, formarea unei atitudini tolerante faţă de persoanele afectate de HIV/SIDA, precum şi sporirea accesului populaţiei la serviciile de testare benevolă, diagnosticare, tratament profilactic şi specializat.


Programul de activitati dedicate Zilei de comemorare a persoanelor decedate de SIDA – 19 mai 2013

Scopul acestei zile este de a aduce un omagiu celor care nu mai sunt printre noi, care au decedat din cauza acestei maladii, dar şi a conştientiza populaţia cu privire la epidemia HIV în Moldova, de a mobiliza oamenii pentru a fi mai receptivi, mai indulgenţi faţă de cei care sunt atinşi de infecţia HIV.


Un nou test pentru detectarea anticorpilor HIV, creat de cercetătorii americani

Virusologii americani au creat un nou test care permite identificarea anticorpilor HIV, virusul care declanşează SIDA, în sângele persoanelor infectate, o reuşită despre care se spune că ar putea accelera cercetările ştiinţifice iniţiate pentru obţinerea unui vaccin eficient, potrivit Mediafax.


Concurs pentru organizarea unui training/curs de instruire pentru membrii Consiliului Național de Coordonare TB/SIDA

Instituţia Publică „Unitatea de Coordonare, Implementare şi Monitorizare a Proiectului de Restructurare a Sistemului Sănătăţii” (IP UCIMP RSS) în calitatea sa de Recipient Principal al resurselor grantului pentru CNC TB/SIDA MOL-CFUND-1303 anunţă concurs pentru organizarea unui training/curs de instruire pentru membrii Consiliului Național de Coordonare a Programelor Naționale de control și prevenire a tuberculozei și control și prevenire HIV/SIDA/ITS cu privire la supravegherea programatică (managementul de proiect).


Concurs pentru poziţia de Consultant Comunicare/Coordonare CNC TB/SIDA

Instituţia Publică „Unitatea de Coordonare, Implementare şi Monitorizare a Proiectului de Restructurare a Sistemului Sănătăţii” (IP UCIMP RSS) în calitatea sa de Recipient Principal al resurselor grantului pentru CNC TB/SIDA MOL-CFUND-1303 anunţă concurs pentru poziţia de Consultant Comunicare/Coordonare CNC TB/SIDA (Consiliul Național de Coordonare a Programelor Naționale de control și prevenire a tuberculozei și control și prevenire HIV/SIDA/ITS).


May 2013

Mo Tu W Th Fr Sa Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31