Moldova, Regional and International HIV/AIDS News


Prezentarea Centrului Social Regional din Comrat

Pe data de 19 şi 23 martie curent, AO „Biaz Gul”, în comun cu centrul social „Pas cu Pas” (Cahul) le-au prezentat beneficiarilor din raioanele Leova, Cantemir, Cahul şi Vulcăneşti Centrul Social Regional „împreună pentru viaţă”, amplasat în oraşul Comrat pe str. Lenin, 19.


Anunţ-concurs pentru poziţia de Coordonator al Secretariatului CNC TB/SIDA, grantul MOL-CFUND-1303

Instituţia Publică „Unitatea de Coordonare, Implementare şi Monitorizare a Proiectului de Restructurare a Sistemului Sănătăţii” (IP UCIMP RSS) în calitatea sa de Recipient Principal al resurselor grantului pentru CNC TB/SIDA MOL-CFUND-1303 anunţă concurs pentru poziţia de Coordonator al Secretariatului CNC TB/SIDA (Consiliul Naţional de Coordonare a Programelor Naţionale de control şi prevenire a tuberculozei şi control şi prevenire HIV/SIDA/ITS).


Fondul Global a anunţat despre un nou mecanism de finanţare

La 28 februarie curent, Fondul Global de combatere a SIDA, Tuberculozei şi Malariei (Fondul Global) a anunţat despre lansarea unui nou mecanism de finanţare pentru programul de granturi.


O fetiţă de doi ani din Mississippi, primul copil vindecat de HIV

Potrivit CNN, cercetătorii pun vindecarea sa pe seama faptului că au intervenit din timp - în acest caz, în primele 30 de ore de la naştere - şi i-au administrat trei tipuri de medicamente antivirale.


10 analize importante pentru persoanele cu HIV

Cel mai simplu lucru pe care îl poate face o persoana cu HIV pentru sănătatea sa este să vină periodic şi la timp la medic şi să-şi facă anual analizele. Medicul - terapeut Frank Spinelly ne va ajuta să stabilim de care analize are nevoie o persoană infectată cu HIV, când trebuie să şi le facă şi de ce acestea sunt atât de necesare.


La Chişinău a fost inaugurat un Centru Social Regional

La 27 februarie, la Chişinău, a avut loc inaugurarea Centrului Social Regional pentru persoanele care trăiesc cu HIV. Centrul va deservi populaţia din municipiu şi regiunea centru a ţării (14 raioane).


March 2013

Mo Tu W Th Fr Sa Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31