Produse informaționale noi în domeniul sănătății

Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate (Centrul PAS) anunță lansarea a două produse informaționale inedite în domeniul sănătății - SPITALE.MD și TUBERCULOZA.INFO.

Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate (Centrul PAS) anunță lansarea a două produse informaționale inedite în domeniul sănătății - SPITALE.MD și TUBERCULOZA.INFO.

Portalurile sunt parte ale platformei recent create, E-SANATATE.MD, care își propune să devină o sursă specializată de informații relevante pentru toți cei interesați de reformele sistemului de sănătate, care doresc să se implice în discuții, să propună soluții și să caute răspunsuri la cele mai diverse întrebări cu privire la sănătate și promovarea sănătății în Republica Moldova.

SPITALE.MD cuprinde 55 de instituții medicale de nivel raional, municipal și republican, lista cărora urmează a fi extinsă pentru a acoperi toate cele peste 80 de spitale publice și private din Moldova.  Portalul respectiv oferă tuturor utilizatorilor posibilitatea de a contribui la clasamentul și evaluarea spitalelor, la evaluarea comportamentului personalului medical, a calității și nivelului de acces al populației la serviciile medicale. Utilizatorii portalului vor putea, de asemenea, să compare spitalele și calitatea serviciilor medicale oferite de acestea, să lase comentarii privind accesul în instituțiile medicale, calitatea și atitudinea personalului medical, să relateze despre problemele cu care s-au confruntat.

TUBERCULOZA.INFO conține informații de referință despre tuberculoză în Republica Moldova. Crearea acestei pagini este argumentată de necesitatea informării populației Republicii Moldova despre principalele provocări ale tuberculozei, oferirea răspunsurilor la nenumăratele întrebări legate de diagnosticul infecției, tratamentul și suportul bolnavilor de tuberculoză. Prin accesarea paginii web TUBERCULOZA.INFO utilizatorii vor găsi istorii de succes, sfaturi utile, precum și o listă a instituțiilor medicale, la care se pot adresa în caz de necesitate. 

Portalul SPITALE.MD a fost realizat în cadrul proiectului „Monitorul Sănătății”, finanțat de Fundația Soros-Moldova, iar portalul TUBERCULOZA.INFO -  în cadrul proiectului „Sporirea rolului pacientului și a comunității în controlul tuberculozei în Moldova”, finanțat de Fondul Global pentru combaterea Tuberculozei, HIV/SIDA și Malariei.

Platforma E-SANATATE.MD – prima rețea on-line de portaluri despre și pentru sănătatea ta din Republica Moldova – a fost lansată acum o lună în cadrul unui parteneriat mai larg, în care Centrul PAS participă în calitate de partener cu responsabilitate socială. Pentru mai multă informație: Andrei Mecineanu, coordonator programe Centrul PAS, [email protected].