Curs de instruire în Monitorizare şi Evaluare (M&E) a Programelor Naţionale SIDA

Centrul de Colaborare OMS pentru Supravegherea HIV, localizat la Şcoala de Sănătate Publică Andrija Stampar în Zagreb, Croaţia http://www.whohub-zagreb.org are plăcerea să anunţe un nou curs de instruire în Monitorizare şi Evaluare (M&E) a Programelor Naţionale SIDA, care va avea loc în perioada 27 februarie - 2 martie în Zagreb, Croaţia.

Scopul acestui curs este de a oferi participanţilor sfaturi practice despre cum să elaboreze un sistem naţional de monitorizare şi evaluare a programelor HIV. Modulul este structurat în jurul cîtorva teme cheie – conceptele de bază a unui sistem M&E şi componentele sale, măsurarea procesului şi rezultatelor, evaluarea rezultatelor şi impactului, paşii cheie în elaborarea unui plan M&E şi crearea unui system naţional M&E; cît şi provocările pentru atingerea rezultatelor şi evaluarea impactului.

Cursul va oferi o privire de ansamblu asupra mertodelor şi abordărilor M&E şi va include indicatorii cheie recomandaţi şi metode de colectare a datelor. Un bun sistem M&E oferă informaţia strategică necesară pentru majorarea performanţei programului şi formularea politicilor HIV. Pe parcursul ultimilor ani, un cadru de lucru M&E stabilit de comun acord a fost utilizat în mod obişnuit şi acesta este cadrul de intrări-activităţi-ieşiri-rezultate-impact.

Vă rugăm să utilizaţi formularul de înregistrare online desponibil la:

http://www.whohub-zagreb.org/apply/registration.

Cursul va fi predat la Centrul de Colaborare OMS pentru Supravegherea HIV, localizat la Şcoala de Sănătate Publică Andrija Stampar, strada Rockefeller 4, 10 000 Zagreb, Croaţia.

Ataşat găsiţi programul şi descrierea acestui curs.

Taxa de curs este de 750 euro pentru participant.

Taxa include şcolarizarea, un set complex de materiale de curs, prînzurile şi pauzele de cafea pe parcursul cursului.

Programul si descrierea cursului