TOP News

Iunie 26, 2017
MESAJ DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ ÎMPOTRIVA ABUZULUI ȘI TRAFICULUI ILICIT DE DROGURI

Anul trecut, la Sesiunea Specială a Adunării Generale a ONU privind Problema Drogurilor la Nivel Mondial (UNGASS), comunitatea internațională a luat măsuri pentru a oferi un răspuns colectiv multiplu pentru întreaga gamă de probleme legate de abuzul de droguri și a traficului ilicit. Guvernele s-au reunit pentru a elabora o nouă cale de urmat, care este mai eficientă și mai umană, și nu lasă pe nimeni în urmă.


Consultaţii

Această secţiune serveşte drept instrument pentru comunicarea între instituţiile şi persoanele interesate în domeniu,precum şipentru transparenţă în elaborarea diverselor documente, propuneri şi proiecte. 

Modificarea Legii nr. 23

Ministerul Săntăţii a iniţiat înepând cu data de 1 aprilie 2011 consultări publice privind proiectul de modificare şi completare a legii Legii nr. 23 din 16 februarie 2007 cu privire la profilaxia infecţiei HIV/SIDA.

Îngrijiri paliative

Regulamentul cu privire la organizarea serviciilor de îngrijiri paliative pentru persoanele cu HIV/SIDA.


Subscribe to RSS feed

Evenimente

ribbon 21ST INTERNATIONAL AIDS CONFERENCE
Iulie 18-22, 2016 / Durban International Convention Centre, Durban, South Africa

ribbon Planul de activități pentru Ziua Lumînărilor Aprinse 2016
Mai 11, 2016 / Republica Moldova

ribbon Press Conference “HIV is not a sentence”
Mai 12, 2015 / Ministry of Health, Chisinau

The awareness campaing "HIV is not a sentence" will be launched through a press conference. The campaign is dedicated to the commemoration of those who died of HIV, which is being celebrated and is culminating on the 17th of May. The awareness campaing will be implemented on both banks of Nistru river.

Noutăţi HIV/SIDA

Iunie 12, 2017
Consultant to review some of the normative acts related to HIV for the Transnistrian region

Iunie 09, 2017
Lansarea Studiului Indexului Stigmei persoanelor care trăiesc cu HIV

Astăzi, 9 iunie 2017, va avea loc lansarea Studiului Indexului Stigmei persoanelor care trăiesc cu HIV, în cadrul ședinței extinse a grupului tehnic de lucru pentru monitorizare și evaluare M&E (CNC TB/SIDA).

Mai 19, 2017
Să învingem SIDA împreună

Ziua internațională de comemorare a persoanelor decedate de SIDA, mai numită și Ziua Lumânărilor Aprinse, marcată anual în a treia duminică a lunii mai, servește drept o campanie de mobilizare a comunității pentru sensibilizarea socială privind HIV și SIDA. Aceasta servește drept o intervenție importantă pentru solidaritatea globală, care să elimine bariere legate de stigmă și discriminare și să ofere speranță generațiilor noi.