TOP News

Septembrie 21, 2017
Proiect de monitorizare a achizițiilor naționale de medicamente antiretrovirale

Liga persoanelor care trăiesc cu HIV în Moldova lansează un proiect de monitorizare a achizițiilor naționale de medicamente antiretrovirale, cu sprijinul UNAIDS și ITPCru.


Consultaţii

Această secţiune serveşte drept instrument pentru comunicarea între instituţiile şi persoanele interesate în domeniu,precum şipentru transparenţă în elaborarea diverselor documente, propuneri şi proiecte. 

Modificarea Legii nr. 23

Ministerul Săntăţii a iniţiat înepând cu data de 1 aprilie 2011 consultări publice privind proiectul de modificare şi completare a legii Legii nr. 23 din 16 februarie 2007 cu privire la profilaxia infecţiei HIV/SIDA.

Îngrijiri paliative

Regulamentul cu privire la organizarea serviciilor de îngrijiri paliative pentru persoanele cu HIV/SIDA.


Subscribe to RSS feed

Evenimente

ribbon 21ST INTERNATIONAL AIDS CONFERENCE
Iulie 18-22, 2016 / Durban International Convention Centre, Durban, South Africa

ribbon Planul de activități pentru Ziua Lumînărilor Aprinse 2016
Mai 11, 2016 / Republica Moldova

ribbon Press Conference “HIV is not a sentence”
Mai 12, 2015 / Ministry of Health, Chisinau

The awareness campaing "HIV is not a sentence" will be launched through a press conference. The campaign is dedicated to the commemoration of those who died of HIV, which is being celebrated and is culminating on the 17th of May. The awareness campaing will be implemented on both banks of Nistru river.

Noutăţi HIV/SIDA

Septembrie 01, 2017
OMS, DECLARAȚIA UNAIDS PRIVIND SERVICIILE DE TESTARE HIV: NOI OPORTUNITĂȚI ȘI PROVOCĂRI

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și UNAIDS au lansat o declarație comună privind serviciile de testare HIV, ce consolidează două principii-cheie care asigură o abordare bazată pe drepturile omului și sănătate publică a testării la HIV.

Iunie 26, 2017
MESAJ DE ZIUA INTERNAȚIONALĂ ÎMPOTRIVA ABUZULUI ȘI TRAFICULUI ILICIT DE DROGURI

Anul trecut, la Sesiunea Specială a Adunării Generale a ONU privind Problema Drogurilor la Nivel Mondial (UNGASS), comunitatea internațională a luat măsuri pentru a oferi un răspuns colectiv multiplu pentru întreaga gamă de probleme legate de abuzul de droguri și a traficului ilicit. Guvernele s-au reunit pentru a elabora o nouă cale de urmat, care este mai eficientă și mai umană, și nu lasă pe nimeni în urmă.

Iunie 12, 2017
Consultant to review some of the normative acts related to HIV for the Transnistrian region