TOP News

Mai 28, 2018
Expertul ONU în domeniul drepturilor omului, Thomas Hammarberg, va vizita Republica Moldova în perioada 28 mai - 1 iunie 2018

În perioada 28 mai - 1 iunie 2018, expertul ONU în domeniul drepturilor omului, Thomas Hammarberg, va vizita Republica Moldova, pentru a constata în ce măsură au fost implementate recomandările sale menite să îmbunătățească situația drepturilor omului în regiunea transnistreană. În 2012, expertul a efectuat 3 vizite în regiune, în baza cărora a elaborat în 2013 un raport independent privind drepturile omului în regiune, care conține recomandări.


Consultaţii

Această secţiune serveşte drept instrument pentru comunicarea între instituţiile şi persoanele interesate în domeniu,precum şipentru transparenţă în elaborarea diverselor documente, propuneri şi proiecte. 

Modificarea Legii nr. 23

Ministerul Săntăţii a iniţiat înepând cu data de 1 aprilie 2011 consultări publice privind proiectul de modificare şi completare a legii Legii nr. 23 din 16 februarie 2007 cu privire la profilaxia infecţiei HIV/SIDA.

Îngrijiri paliative

Regulamentul cu privire la organizarea serviciilor de îngrijiri paliative pentru persoanele cu HIV/SIDA.


Subscribe to RSS feed

Evenimente

ribbon 21ST INTERNATIONAL AIDS CONFERENCE
Iulie 18-22, 2016 / Durban International Convention Centre, Durban, South Africa

ribbon Planul de activități pentru Ziua Lumînărilor Aprinse 2016
Mai 11, 2016 / Republica Moldova

ribbon Press Conference “HIV is not a sentence”
Mai 12, 2015 / Ministry of Health, Chisinau

The awareness campaing "HIV is not a sentence" will be launched through a press conference. The campaign is dedicated to the commemoration of those who died of HIV, which is being celebrated and is culminating on the 17th of May. The awareness campaing will be implemented on both banks of Nistru river.

Noutăţi HIV/SIDA

Mai 17, 2018
UNAIDS solicită parteneriate consolidate pentru a nu lăsa pe nimeni în urmă

În cadrul Zilei internaționale împotriva homofobiei, bifobiei și transfobiei (IDAHOT), UNAIDS solicită parteneriate consolidate pentru a sprijini persoanele lesbiene, homosexuale, bisexuale, transsexuale și intersexuale (LGBTI) și familiile acestora care trăiesc cu sau sunt afectate de HIV ori se confruntă cu discriminarea.

Aprilie 19, 2018
Cupa Mondială UNAIDS de combatere a SIDA și a discriminării din Rusia

Legendele fotbalului rusesc și internaționale, precum și jucătorii ruși care trăiesc cu HIV și-au unit forțele la 17 aprilie pentru a juca primul meci de fotbal al Cupei Mondiale de combatere a SIDA și a discriminării a UNAIDS. Starurile naționale și internaționale de fotbal atrag atenția asupra stigmatizării cu care se confruntă persoanele care trăiesc cu HIV și au demonstrat valoarea bunăvoinței, solidarității și valorilor umane față de stoparea stigmei și a discriminării.

Martie 26, 2018
Vizita Consilierului Special al Programului Comun al Națiunilor Unite privind HIV/SIDA (UNAIDS) pentru Europa de Est și Asia Centrală în Republica Moldova în perioada 26-29 martie 2018

În timpul vizitei sale în Moldova, în perioada 26-29 martie, curent, Consilierul Special al UNAIDS, planifică să discute despre următorii pași ai țării către sustenabilitate și responsabilitate națională a răspunsurilor la HIV și TBC și despre majorarea investițiilor interne în timp ce finanțarea internațională (Fondul Global) scade.