Raportarea regională pe seama răspunsului global al infecţiei HIV 2012

 

Informaţia fiabilă este una din cele mai importante determinante în elaborarea şi implementarea unor strategii eficace şi eficiente. Ea reprezintă fundamentul sigur de la care porneşte abordarea corectă a realităţii şi elaborarea unor intervenţii eficace pentru prevenirea răspîndirii infecţiei HIV.

Alături de alte țări, în 2011 Republica Moldova a participat la Asambleea Generală a ONU unde a semnat Declaraţia Politică de intensificare a eforturilor pentru eliminarea  infecţiei HIV/SIDA.  De asemenea este parte a Declaraţiei de la Dublin şi Strategiei globale a OMS sectorul de Sănătate. 

Sistemul unic de M&E al Programului Naţional de Prevenire şi Control al infecţiei HIV/SIDA/ITS în Republica Moldova a fost implementat începând cu anul 2005.  Pe parcursul anilor acest sistem a trecut o serie de etape spre consolidare, deşi nu satisface încă deplin necesitatea de informaţii cheie.  Cu toate acestea, au fost obţinute dovezi relevante care informează procesul decizional în răspunsul naţional la epidemia HIV.

English