TOP News

Martie 18, 2019
Fundația Est-Europeană anunță concursul de granturi pentru susținerea grupurilor vulnerabile din Republica Moldova

În perioada 2016-2020 Fundația Est-Europeană implementează Programul „Cetățeni activi, comunități prospere” din resursele acordate de Suedia. Unul din obiectivele programului este susținerea grupurilor vulnerabile, care are scopul de a extinde accesul acestora la servicii sociale de calitate prin implicarea societății civile.


Consultaţii

Această secţiune serveşte drept instrument pentru comunicarea între instituţiile şi persoanele interesate în domeniu,precum şipentru transparenţă în elaborarea diverselor documente, propuneri şi proiecte. 

Modificarea Legii nr. 23

Ministerul Săntăţii a iniţiat înepând cu data de 1 aprilie 2011 consultări publice privind proiectul de modificare şi completare a legii Legii nr. 23 din 16 februarie 2007 cu privire la profilaxia infecţiei HIV/SIDA.

Îngrijiri paliative

Regulamentul cu privire la organizarea serviciilor de îngrijiri paliative pentru persoanele cu HIV/SIDA.


Subscribe to RSS feed

Evenimente

ribbon 21ST INTERNATIONAL AIDS CONFERENCE
Iulie 18-22, 2016 / Durban International Convention Centre, Durban, South Africa

ribbon Planul de activități pentru Ziua Lumînărilor Aprinse 2016
Mai 11, 2016 / Republica Moldova

ribbon Press Conference “HIV is not a sentence”
Mai 12, 2015 / Ministry of Health, Chisinau

The awareness campaing "HIV is not a sentence" will be launched through a press conference. The campaign is dedicated to the commemoration of those who died of HIV, which is being celebrated and is culminating on the 17th of May. The awareness campaing will be implemented on both banks of Nistru river.

Noutăţi HIV/SIDA

Noiembrie 30, 2018
MESAJ CU OCAZIA ZILEI INTERNAŢIONALE DE COMBATERE A SIDA 2018

Anul acesta se marchează a 30-a aniversare a Zile Mondiale împotriva SIDA. Aceasta semnifică treizeci de ani de activism și solidaritate sub egida Zilei Mondiale de Combatere SIDA. Treizeci de ani de campanie pentru accesul universal la serviciile de salvare, tratament și prevenire HIV. Însă, după 30 de ani, lupta încă nu este câștigată. Avem drum lung de parcurs.

Noiembrie 29, 2018
A fost lansată prima aplicație on-line de testare HIV

La 29 noiembrie, curent, a fost lansată campania de informare dedicată Zilei Mondiale de Combatere a HIV și SIDA „Te privește! Privește pe fiecare!” cu sloganul „Cunoaște-ți statutul HIV!”. Campania își propune să atragă atenția populației asupra importanței şi necesității de testare, în condițiile în care se estimează că jumătate din persoanele ce trăiesc cu HIV nu îşi cunosc statutul. 

Noiembrie 28, 2018
Campania socială: „Te privește! Privește pe fiecare!” Lansarea primei aplicații on-line de testare HIV și a Studiului „Indexul Stigma” realizat de persoanele ce trăiesc cu HIV

Pe1 decembrie este marcată Ziua Mondială de Combatere a SIDA. În acest an,  comunitatea globală marchează progresele de 30 ani în combaterea HIV. Mesajul lansat de UNAIDS la nivel mondial promovează  importanța și necesitatea testării la HIV. În perioada 25 noiembrie – 10 decembrie 2018, în Republica Moldova se va desfășura campania socială „Te privește! Privește pe fiecare!”, cu sloganul: „Cunoaște-ți statutul HIV!”.